Luksusfælden | Business Innovation Center Esbjerg

Luksusfælden

Forløbet for dig, som er interesseret i din egen økonomi og som gerne vil lære at opstille et budget i Excel. Vi fokuserer både på din nuværende situation som folkeskoleelev, men vi kommer også til at arbejde med din fremtidige økonomiske situation. Således ser vi på, hvordan man kan flytte hjemmefra uden at ende i et økonomisk kaos.

I skal for en periode undersøge Jeres eget forbrug. I skal således have fokus på samtlige køb I foretager i perioden. I skal sammen med jeres forældre klarlægge, Der skal også rettes fokus på de ”skjulte” udgifter som dine forældre betaler  fx kørsel til sport, kontingenter, mobilforbrug osv. Og hvad I koster i ”drift” i forhold til morgenmad, frokost og aftensmad. Disse udgifter skal stilles op i mod Jeres indtjening fra fritidsarbejde + lommepenge.

Vi leger med tanken om at flytte hjemmefra.  I skal udfordres ved at opstille et budget for, hvad det vil koste at flytte hjemmefra. Og hvad det vil betyde hvis I skal købe fx en ny MacBook enten kontant vha. opsparing eller via lån vha. afbetaling.

For at det bliver så realistisk som muligt, vil der komme oplæg fra gymnasieelev, som er flyttet hjemmefra.

Vi arbejder med at opstille former og kodning af regneark.

Sted: Rybners Handelsgymnasium, Grådybet

Varighed: 1 dag, 8:15- 15:00

Kontakt: Rie@rybners.dk

 

 

“A budget is telling your money where to go instead of wondering where it went.” Dave Ramsey